top of page

Squashoppskrifter!!


Når squashsesongen er ordentlig i gang kan man noen ganger ende opp med noen virkelig store hvalrosser av noen squasher. Hva gjør man med dem? Squashkake funker veldig bra - og er superenkelt å lage!Nå har vi så mye squash at alle oppskrifter må tas i bruk!!


Squashkake 4 dl olje 500 g sukker 6 egg 4 ts vaniljesukker 4 ts kanel 2 ts natron 750 g mel 800 g revet squash - skrap ut frøene med en skje hvis de er store nøtter Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett olje, og alt det tørre. Riv squashen på et et rivjern og bland inn i røra. Knus/grovhakk litt nøtter eller (solsikke)frø og bland inn hvis du vil. Ha det så i en smurt form og stek på 180 C i ca 40 min. Steketiden avhenger litt av hvor dyp kaken blir i formen du bruker, så sjekk om den er ferdig ved å stikke en trepinne (feks en spisepinne) ned i midten og trekk den ut. Hvis den har klisne deigrester på seg må kaken steke litt til. Lag gjerne en glasur med smøreost, melis og sitron, slik som til gulrotkake, og pynt med spiselige blomster, som feks stemor, ringblomst og roser. Syltet squash Squash kan også syltes på samme måte som sylteagurk. Skjær den gjerne i terninger, hvis squashen er gigastor, eller i skiver hvis den er mindre. Squash er godt å sylte med litt fennikel og fennikelfrø. Følg oppskrift ellers som sylteagurk. Grillet squash Stor squash gjør seg godt på grillen også. Skjær 0,5 cm tykke skiver, pensle godt med olje og grill dem noen minutter på hver side til de blir litt gylne. Ha på salt og pepper før servering.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Facebook Black Square
  • Twitter Black Square
  • Google+ Black Square
bottom of page