top of page

Jordskokksuppe!


Vi har en åker med Jordskokk! Jordskokken ble mye brukt før poteten kom til Norge.

I jordskokkåkeren kan alle nye og gamle andelsbønder forsyne seg hele vinteren når det ikke er tele i jorda.


Bugnende jordskokkåker med gule blomster

Oppskrift på deilig jordskokksuppe fra NRKs Lise Finkenhagen:

Jordskokksuppe
  • 500 g jordskokker

  • 2 hvitløkfedd

  • 2 sjalottløk eller 1 liten løk

  • 2 ss smør eller olivenolje

  • 1 dl hvitvin (kan sløyfes)

  • 3 dl kyllingkraft

  • 5 dl melk

  • 1 dl fløte eller matfløte

  • salt og kvernet pepper

  • noen dråper sitronsaft

Tilbehør
  • stekt chorizopølse, ev. sprøstekt bacon eller spekeskinke

  • stekte epleterninger og/eller stekte jordskokkskiver

  • hakkede urter som gressløk, persille eller kjørvel

SLIK GJØR DU

Hakk sjalottløk og hvitløk. Skrell og skjær jordskokkene i små biter.

Smelt smøret i en kasserolle, og fres løk og hvitløk over middels varme til løken blir bløt uten å få farge. Tilsett jordskokk og la det surre videre under omrøring i et par minutter. Hell i hvitvinen og kok inn til det meste av væsken har fordampet.

Tilsett kraft, melk og fløte. Kok opp og la suppen koke ved svak varme i cirka 20 minutter, eller til jordskokkene er helt møre. Rør av og til, slik at det ikke fester seg i bunnen.

Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft. Server suppen med ønsket topping.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Facebook Black Square
  • Twitter Black Square
  • Google+ Black Square
bottom of page